Forudbestil: Tidslommer og nødsignaler

(2 kundeanmeldelser)

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Niklas Thrane

Tidslommer og nødsignaler – Neuroaffektiv traumeterapi i teori og praksis er en fagbog skrevet af psykoterapeut, Niklas Thrane.

Forudbestil bogen nu, og modtag den omkring udgivelsesdagen d. 29. sep. 2024. 

  • Feltet traumeterapi er i stor udvikling i disse år. Tidslommer tager nogle af de mest udfordrende problemstillinger op, som traumeterapeuter møder. Og viser på en enkel og direkte måde, hvordan de kan imødekommes i praksis.
  • Bogen er unik, idet den formidler den nyeste teori om heling af psykologiske traumer i relation til konkrete cases og eksempler på terapeutiske dialoger. Og giver læseren et uvurderligt indblik i, hvordan nuanceret teori kan omsættes til enkelte terapeutiske interventioner.
  • Bogen viser gennem enkel og nuanceret teori, relevante cases og eksempler på terapeutiske dialoger, hvordan man i praksis faciliterer heling af de traumeramte dele af psyken.

Tiden læger ikke alle sår

Når der sker noget, som er for overvældende til at vi kan forholde os til det, afsondres det. Uden for tid og rum. I en tidslomme. Hvor indtryk fra oplevelsen bliver lagret i rå form. Sindets automatiske beskyttelsesmekanismer sørger til stadighed for, at den slags erindringer unddrager sig vores opmærksomhed. De findes som kropslige og følelsesmæssige aftryk, der vedvarende viser sig gennem den lidelse, det nødsignal, der udstråler fra dem. En begivenhed, der er aflejret i den form kaldes et traume. Det positive ved, at sindet fraspalter og afsondrer urummelige oplevelser er, at vi på den måde kan fortsætte med at fungere. Det har dog en høj pris, for det gør indhug i vores livfuldhed, blokerer vores kreativitet, hæmmer vores spontane udtryk, sænker graden af nærvær i vores relationer og skader vores fysiske helbred. Og fordi traumer findes indkapslede, vakuumpakkede, konserverede og fraspaltede i sindets tidslommer tager vi dem med os, fra det ene øjeblik ind i det næste. De gør os forudindtagede. Bogstavelig talt – indtagede af vores fortid.

Vægt0,7 kg
Størrelse15,5 × 23 cm
Forfatter

Niklas Thrane

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1. udgave

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

29. sep. 2024

Sider

ca. 270 sider

Omslag

Hardcover/helbind

2 anmeldelser af Forudbestil: Tidslommer og nødsignaler

  1. Lyden af et bedre liv

    Der tales meget om traumer for tiden, og der bliver fremlagt utrolig meget viden om traumer, om den tredelte hjerne, vagusnerven, selvregulering, tilknytningstraumer, transgenerationelle traumer osv. Det er blevet moderne at tale om traumer, og det er godt. I alt for mange år forsøgte store økonomiske kræfter at holde viden om traumer væk fra forskning og diagnosesystemet. Bessel Van Der Kolk redegør i sin banebrydende bog “The Body Keeps The Score” (Van Der Kolk, B., 2014) for, hvordan de amerikanske forsikringsselskaber har forsøgt at holde forskning og diagnosticering af traumer væk fra det etablerede sundhedssystem. For hvis det skulle blive anerkendt, at man kunne have fået mén af en opvækst med svigt og overgreb, ville det koste dem dyrt”. Sådan står der i en ny bog under overskriften “Viden er ikke nok”. Forfatteren er Niklas Thrane og jeg tænker, at den bog er på vej til terapiuddannelserne.

  2. Henrik Biering

    Tidslommer & nødsignaler sammenfatter på klar og overskuelig vis, hvad traumer er, hvordan de viser sig, og hvordan traumer hæmmer selvfølelsen og livsfylden. Bogen beskriver detaljeret og nuanceret, hvordan traumer kan heales, og hvor stor frisættende betydning og mening det kan give for læseren. Personligt har jeg ved at læse bogen – stort set ud i ét stræk – fået større overblik over beskyttende og forviste dele i mig. Den har givet mig adskillige aha-oplevelser og lyst til yderligere fordybelse både fagligt og personligt. Det føles nærmest som om mine egne dele læser med over skulderen. For min terapeutiske praksis betyder bogen en øjeblikkelig optimering af min metodik og indsigt i nye tilgange til arbejdet med traumer.
    Bogen vil på samme måde kunne hjælpe alle med interesse for traumer og selvudvikling, alle fagpersoner, som arbejder med mennesker, studerende og uddannede terapeuter af enhver slags.
    Bogen er en personlig, intens og et engageret koncentrat af den tilgængelige viden om traumeterapi. Den er grundigt formidlet hele tiden med overblik og klarhed for øje. Traume-behandlingen belyses ud fra spændende og berørende cases, som er eksempler fra forfatterens egen praksis. De forståes i sammenhæng med hjernens og nervesystemets funktioner.
    Tidslommer og nødsignaler bliver min nye bibel, som jeg kommer til at slå op i og nærstudere yderligere. Jeg giver den mine allerbedste anbefalinger til enhver, der ønsker at behandle og heale egne og andres traumer.
    .

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk