Shotokan Karate – fra Hvidt bælte til Sort er skrevet af Bjarne Ibsen. Det er et gennemført værk på dansk om Shotokan Karate.
Karate er et avanceret kampsystem, hvor stød, spark og parader indgår i et velafbalanceret bevægelsesmønster. Dette mønster gør det muligt at mobilisere hele kroppens styrke som drivkraft bag den enkelte karateteknik med blot en brøkdel af et sekunds varsel. Den karakteristiske eksplosive koncentration af kraft, der er så særegen for karate, opnås kun gennem vedholdende og systematisk træning, hvor samtlige teknikker konstant forbedres og rationaliseres. Enhver overflødig bevægelse elimineres for at fremme og forfine motorikken ned til den mindste detalje, så det ultimative mål for funktion og effektivitet realiseres.
Den beskrevne karatestil i bogen er Shotokan. Den trænes inden for Denmark Shotokan Karate-Do Federation (D.S.K.F.). Shotokan er den mest udbredte stilart globalt. Den praktiseres og organiseres af et betydeligt antal internationale og nationale karateforbund.
Uanset hvor mange af de andre forbund, der påstår at dyrke den mest sande eller autentiske stil, er det tekniske grundlag stort set identisk over hele verden. Små forskelle ses som regel i de forskellige stilarters tolkning af de 26 Katas, der betragtes som fundamentet for hele Shotokan-stilartens tekniske opbygning.
Bogen er opsat med farvet baggrund i de tekniske billeder som en af de eneste på markedet. Det gør det meget lettere at se hvordan teknikkerne skal udføres.
Omtaler:
Bjarne Ibsen fra Brøndby Karate Klub vandt prisen som Årets Idrætsleder 2023 for at have grundlagt foreningen og igennem 40 år at have ledet klubben igennem en række af sportslige og organisatoriske resultater. Overrækkelsen omtaltes i Sjællandske nyheder. Læs artiklen her.
Lidt om Bjarne Ibsen
Bogens forfatter, Bjarne Ibsen, er grundlægger af det nationale danske stilartsforbund Denmark Shotokan Karate-Do Federation (D.S.K.F.). Han har trænet og undervist på højeste plan i 50 år. Han startede som 17-årig i 1973 med at træne karate. Rent tidsmæssigt har han deltaget i og fulgt udviklingen fra tiden før den første japanske instruktør bosatte sig i Danmark,. Dengang der kun fandtes et Shotokan-forbund i Danmark. Dette strækker sig frem til i dag, hvor der er opstået utallige nye nationale og internationale stilartsforbund.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.