Gå På Rov I Dit Familietræ

(7 kundeanmeldelser)

kr. 250,00

Hardcover | Dansk
Af: Dorte Kofoed

Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller er første bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet af journalist Dorte Kofoed.

Er du interesseret i mindst to af bøgerne, kan du med fordel købe hele serien for prisen af ca. 2 bøger her.

Bogen er en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Vil du forstå din egen familie bedre? Med slægtsforskning kan du finde forklaringer på familiemyter, der måske altid har været talt om i krogene, eller slægtninge flere steder i verden, som du aldrig har mødt eller kendt til.

For Dorte Kofoed var det historien om tiptipoldefarens flugt til Utah, der fik hende i gang med slægtsforskning, og de seneste 10 år har hun fundet familiemedlemmer rundt om i verden.

I bogen deler hun ud af sine egne personlige historier og giver tips og tricks til at slægtsforske.

Men vær beredt! Slægtsforskningen kan både lede til opklaring, forsoning og drama. Er du klar til at gå på rov i dit familietræ?

Omtaler:

Gå på rov i dit familietræ har fået massiv omtale i diverse medier:

Bogen har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver: “Bogens styrke er den personlige tilgang, som DK formidler godt i kraft af sin erfaring og glæde ved at arbejde med slægtsforskning…”

TV2 Bornholm: 9. september 2021 var Dorte i programmet Mellem os på Tv2 Bornholm i forbindelse med udgivelsen af hendes bog. Se hele afsnittet her.

TV2 Bornholm: 9. september 2021 skrev Tv2 Bornolm også en artikel om Dorte og hendes bog: “Bogen giver gode råd til, hvordan du selv kan komme i gang og søge efter slægtninge – og måske endda møde dem. Det har Dorte Kofoed gjort…” Læs hele artiklen her.

Kristeligt Dagblad har bragt en stor artikel om Dorte og hendes bog hele to gange. Først gange var 14. oktober 2021. Og i marts 2022 kom artiklen igen. I artiklen kunne man bl.a. læse: “Et stykke verdenshistorie udfolder sig side om side med en større forståelse af menneskelivet, når Dorte Kofoed forsker i sit stamtræ…” Læs hele artiklen her.

Sjællandske Medier/Dagbladet skrev en stort artikel 18. september 2021: “I bogen fortæller hun om sine egne erfaringer med slægtsforskning og giver inspiration til andre, der har lyst til at forske…” Læs hele artiklen her.

Bornholms tidende skrev 12. september 2021 en fin artikel: “Man starter med et navn og finder et menneske…” Læs hele artiklen her.

Anmeldelser:

Bogblogger Marie Smed skrev en rigtig flot anmeldelse, som blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 29. oktober 2022. “Jeg giver bogen min varmeste anbefaling og den er helt sikkert i top 10 af fagbøger jeg har læst i år. Det er genialt, at samtidig med det er en god guide til slægtsforskning, også er en spændende historie om livet i gamle dages Danmark og USA…” Læs hele anmeldelsen her.

Bogblogger Kirsten Juni skrev en fin anmeldelse d. 15. december 2021: “Bogen giver mange forslag til, hvor man kan finde oplysninger om sine rødder i form af arkivalier, og Dortes tips og tricks kan bruges til at finde slægtninge uanset, hvor man kommer fra…” Læs hele anmeldelsen her.

Glemte Danskere

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Tredje bind i serien er Besat af fortiden skrevet af Mads Faber. Hemmelighederne, som forfatteren afdækker, er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtripfortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen, som forfatteren gør sig, er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden. En families historie fra Lolland til Ozarks og tilbage igen på 100 år.

Fjerde bind i serien er Bent silberg – et liv med møbler skrevet af Selva Wildwood. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg. En møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr. En af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.

Femte bind i serien er Havnen i gamle dage skrevet af Søren Anton Nyegaard. Bogen indeholder 7 interviews om livet som havnearbejder. Erindringerne strækker sig fra Christians, der startede i havnen før 2. verdenskrig. Og til Eriks, der først sluttede sit arbejdsliv i 2010.

Er du interesseret i mindst to af bøgerne, kan du med fordel købe hele serien for prisen af ca. 2 bøger her. OBS du får automatisk fri fragt (til pakkeshop i DK) på ordrer over 500kr.

Lidt om Dorte Kofoed

Forfatteren, Dorte Kofoed (f. 1967), er journalist, og hun har i længere tid skrevet om slægtsforskning i Bornholms Tidende.

Vægt0,5 kg
Størrelse24 × 17 × 1 cm
Forfatter

Dorte Kofoed

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

978-87-94162-04-3

Serie

Glemte Danskere

Bind

Første bind i serien Glemte Danskere

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

24. september 2021

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

116

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

7 anmeldelser af Gå På Rov I Dit Familietræ

  1. Slægtsforskeren  (verificeret ejer)

    Hun har afdækket rigtig mange gode historier fra hverdagslivet, som hun fortæller levende og letflydende, illustreret af et væld af gamle fotografier og klip fra dokumenter og aviser…

  2. Klippeøen (verificeret ejer)

    En bog om sin slægtsforskning med eksempler på, hvad hendes vej tilbage til anerne har bragt frem i dagens lys. Og ikke mindst med gode råd til folk, som får lyst til at kigge slægten efter i sømmene…

  3. Anetræet  (verificeret ejer)

    En bog med vejledninger og opfordringer til at blive familiens historiefortæller. Dorte Kofoed øser flot af sine egne erfaringer med slægtsforskning i 20 år. Bogen er inddelt i 8 afsnit, med hver sin indgang til at opsøge fakta og historier i din slægt. DNA-test, mød din fremmede slægt, udvandring, breve, en snak med ældre slægtninge, søgning i arkiver og aviser. Hun kommer også ind på epidemier, mord og selvmord og søgning i gamle klenodier. Bogen er rigt illustreret med mange portrætter og klip. God til at få inspiration og vejledning i at slægtsforske. Især for nybegyndere.

  4. Bogblogger Kirsten Juni (verificeret ejer)

    Bogen giver mange forslag til, hvor man kan finde oplysninger om sine rødder i form af arkivalier, og Dortes tips og tricks kan bruges til at finde slægtninge uanset, hvor man kommer fra…

  5. Dansk Bibliotekscenter (verificeret ejer)

    Bogens styrke er den personlige tilgang, som DK formidler godt i kraft af sin erfaring og glæde ved at arbejde med slægtsforskning…

  6. Bogblogger Marie Smed (verificeret ejer)

    Jeg giver bogen min varmeste anbefaling og den er helt sikkert i top 10 af fagbøger jeg har læst i år. Det er genialt, at samtidig med det er en god guide til slægtsforskning, også er en spændende historie om livet i gamle dages Danmark og USA…

  7. Karin B Nissen, forfatter

    Dorte Kofoeds bog, ‘Gå på rov i dit slægtstræ’, er en god introduktion til slægtsforskning. Kofoed, som både er journalist og slægtsforsker, leverer en inspirerende og informativ guide, der kombinerer praktiske råd med fascinerende eksempler fra hendes egen forskning. Bogen fungerer både som inspirationskilde og opslagsværk for nybegyndere og erfarne slægtsforskere.

    Kofoed dækker en bred vifte af emner, herunder DNA-testning, arkivsøgning, slægtsrejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Hendes tilgang er metodisk og let forståelig, hvilket gør det nemt at følge med og anvende teknikkerne i sin egen forskning. Bogen inkluderer også anbefalinger til de bedste databaser og ressourcer, hvilket er uvurderligt for dem, der ønsker at dykke dybere ned i deres forfædres historie.

    Samlet set er bogen en uvurderlig ressource, der ikke blot vejleder, men også inspirerer læserne til at udforske deres slægtstræ med nyfundet entusiasme og viden. Kofoeds engagement og ekspertise skinner igennem på hver side, hvilket gør bogen til et must-read for alle, der er interesserede i slægtsforskning.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk